Klanten in hun Eigen Woorden

“ Als opdrachtgever maak je de uiteindelijke keuze.“

Noël heeft de verbouwing van 3 etages bij Syntrus Achmea, in Amsterdam, begeleid. We hadden drie kandidaten voor het project en hebben gekozen voor Philippens Realisatie omdat we daar het beste gevoel bij hadden. Ook was de prijs- kwaliteitverhouding het beste.

De verbouwing was een technische aangelegenheid maar hij heeft ook nog eens een geweldige bijdrage geleverd aan de cultuurverandering binnen ons bedrijf. In ons kantoor zat iedereen in hokken. Tijdens de verbouwing zijn we overgestapt op het nieuwe werken, waardoor mensen ook veel meer samen moesten gaan werken. Hij heeft mij geholpen om dat voor elkaar te krijgen. Veranderconcepten zijn een uitdaging maar omdat hij de boeman van buitenaf was, hoefde ik dat niet op mij te nemen, die wisselwerking was zeer prettig.

Meerdere redenen om Philippens Realisatie aan te raden:

  • Hij werkt heel gestructureerd.
  • Is richting contractpartijen duidelijk; dit gaan we wel doen en dit niet.
  • Naar de opdrachtgever is hij sturend en hij geeft je keuzes waarbij hij zelf wel zegt wat hij ervan vindt. Als opdrachtgever maak je de uiteindelijke keuze.
  • In de omgang is het een fijn persoon.
  • Hij heeft veel kennis en ervaring en waar ik dacht dat zal wel, wist hij precies wat een reële prijs voor iets was.

Daan Tetteroo, Syntrus Achmea, Amsterdam

“Geen woorden maar daden.”

Afhankelijk van de projecten en de bijbehorende projectteams kon het zo maar zijn dat we, op korte termijn, een groep mensen moesten huisvesten. Als Facilitair Manager bij een overheidsorganisatie moet je vooral blijven lachen, gelukkig bleef Noël lachen. Er werd veel verhuisd en als Facilitair Manager moest ik zorgen dat het gebouw zo goed mogelijk benut werd.

Toen ik Noël Philippens leerde kennen hadden we net de opdracht gekregen om drie extra verdiepingen in te richten, we waren uit ons jasje gegroeid. Nadat we een offerte traject hadden uitgezet bij verschillende facilitair en bouwkundige bedrijven kwam Noël Philippens op ons pad. Hij had duidelijk ervaring, was kordaat en stak meteen de handen uit de mouwen. Geen woorden maar daden, terwijl hij niet eens uit Rotterdam komt.

Het verhuizen en inrichten van een werkafdeling vereist veel flexibiliteit van alle betrokken partijen. Bij het inrichten van nieuwe etages komt veel kijken en echt niet alleen aspecten zoals: klimaatsystemen, elektriciteit, meubilair, wanden, wat voor vloer, vloerbedekking, verlichting en de schoonmaak.

Bij het inrichten van de nieuwe etages zijn we ook overgegaan op het nieuwe werken. Dat was destijds nog echt een nieuw concept. De implementatie van het nieuwe werken moest integraal worden aangepakt, niet alleen het technische gedeelte maar ook HR en Management. Hierbij heeft Noël een belangrijke rol gespeeld en ons enorm geholpen. Hij is lang gebleven, zeker één jaar als lid van het team en een half jaar als externe adviseur voor de verbouwing en verhuizingen.

Werken met Noël van Philippens Realisatie is beslist een aanrader, omdat hij met het hele team meedenkt. Hij neemt zaken echt uit handen, hij draagt oplossingen aan en hij heeft een netwerk welke past bij het budget en de visie. Hij is gewoon een prettig mens en werd binnen mijn team als betrouwbaar ervaren. Hij laat iedereen in zijn waarde.

Karin Vernooy

“Hij is simpelweg goed is zijn werk.”

Wij werken al sinds 2013 met Philippens Realisatie. Noël Philippens heeft voor de BAM reeds het verhuismanagement gedaan, een aantal verbouwingsprojecten afgehandeld en hij verzorgt momenteel het facilitair beheer op enkele bedrijfslocaties.

In 2013 werd besloten dat er een reorganisatie moest komen naar het nieuwe werken, met een look en feel die bij de BAM past. Voor deze reorganisatie naar het zogenaamde BAM-Huis concept hebben we Noël ingehuurd, voor Breda. Hij werd ons aanbevolen en met de resultaten van dat verhuisproject waren we dusdanig tevreden dat wij Philippens Realisatie opnieuw hebben ingehuurd om ons te helpen met de integratie van de verschillende werkmaatschappijen. In één jaar tijd moesten er 2700 mensen verhuisd worden. Dat alleen vergt enorm veel overleg met alle gebruikers. Ook bij de verbouwing van het hoofdkantoor van BAM Infra NL, in Gouda, hebben we weer voor Philippens Realisatie gekozen. Zijn algemene deskundigheid is geweldig en het is fijn om met Noël samen te werken.

Inmiddels is de centrale organisatie “BAM Concernhuisvesting” opgericht. In stappen nemen wij nu de facilitaire processen van het hele bedrijf, op alle locaties, over. Dit betekent in het begin meer werk en daarom heb ik wederom gekozen om met Noël te werken. Hij is momenteel druk bezig met het opstarten van het facilitair beheer op verschillende locaties. Daarmee is hij het aanspreekpunt voor alle gebruikers ter plaatse en alle wensen die de gebruikers hebben. Ook is Philippens Realisatie voor ons het aanspreekpunt voor de schoonmaak, de catering en overig klantcontact. Wij werken graag met Noël, hij is een aimabel persoon.

Rienk Dijkstra, Huisvesting BAM

“Ik heb gekozen voor Noël omdat hij snel kan schakelen.”

Voor een van onze faculteiten moest een volledig nieuw organisatieonderdeel verhuisd en ingehuisd worden. Het was een complex verhaal, omdat we qua planning de nieuwbouw moesten volgen. Het grappige was dat we samen, 1 jaar van te voren, een datum hebben geroepen voor oplevering. Mede dankzij de niet aflatende inzet van Noël, hebben we het op tijd gehaald en daar zijn we wel vreselijk trots op.

Het is een uitdaging om iedereen in het gareel te houden maar dat is de kracht van Noël. Hij kan heel goed zien wat het belang van een ander is en daarop zijn acties afstemmen. Je kan proberen iets vanuit de macht te bereiken maar Noël gebruikt communicatie. Door te luisteren en duidelijk te zijn, weet hij zijn punt te maken.

Kortom, we hebben samen in de loopgraven gelegen en dan heb je iemand nodig die je kan vertrouwen. Dat is zijn kwaliteit, opdrachtgevers vertrouwen hem. Als hij zegt dat hij iets doet, komt het voor elkaar. Paniek saaien doen anderen wel. Hij maakt de analyse en onderneemt de noodzakelijke acties zodat de zaken gladgetrokken worden. In zo’n groot project zijn er veel spelers. Ook gebeuren er van allerlei onverwachte zaken, echt dingen die je je niet kunt bedenken. Ook dan heb je iemand nodig, die als onafhankelijke partij, de zaken rustig aanpakt en gladstrijkt.

TU Delft

“Voeten in de klei, dat is Noël Philippens”

Toen wij een bankgebouw wilden verbouwen naar een kinderdagverblijf hebben we Noël weer gevraagd om ook dit project in goed banen te leiden. Natuurlijk hadden we keuzes met wie we in zee konden gaan, maar we hebben heel pragmatisch Noël gevraagd, omdat hij de organisatie al kent en in die zin hoef je niet van nul af aan te beginnen.

Philippens Realisatie in het kort is voor ons een deskundige blik die kon beoordelen of de aannemer zijn werk goed deed. Het project bankgebouw was spannend van het begin af aan. Er was een hele transformatie nodig.

Wat ik vooral prettig vind aan Noël is dat hij heel helder en duidelijk is. Je weet heel goed waar je aan toe bent. Projectmatig worden de zaken door hem aangepakt en afgewerkt. Hij zorgt ervoor dat je als opdrachtgever het algemene overzicht houdt en het allerbelangrijkste, dat je zelf de keuzes maakt. Hij maakt het je makkelijker om die keuzes te maken door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Je kan vertrouwen op zijn op inhoudelijke deskundigheid, zodat je het project los kunt laten.

Voeten in de klei, no nonsens en heel duidelijk: dat is Noël en dat is in ieder bouwproject het allerbelangrijkst.

Tineke Onink-Emde, Stichting Rijswijkse Kinderopvang